Voorzitter ontneemt Cambuur-aanhang hoop: 'Terugkeer zéér onwaarschijnlijk'

Voorzitter ontneemt Cambuur-aanhang hoop: 'Terugkeer zéér onwaarschijnlijk'

16-10-2016 07:12
10

Henk de Jong keert voorlopig niet terug bij SC Cambuur. De naam van de in Leeuwarden nog altijd geliefde trainer gonsde alweer rond onder de aanhang na het ontslag van Rob Maas zaterdag.

Voorzitter Ype Smid van Cambuur wil echter geen valse hoop wekken. "Zijn terugkeer is zéér onwaarschijnlijk", zegt Smid in De Telegraaf. "Het zou ongeloofwaardig zijn vanuit beide kanten bezien, wanneer een trainer die in februari weggaat er in oktober weer zit. Aankomende week zullen we pas gaan bespreken hoe het nu verder in te vullen."

De Jong is momenteel in een commerciële functie in dienst bij FC Groningen. Assistenten Sipke Hulshoff en Arne Slot nemen voorlopig de honneurs waar voor Cambuur, dat in de onderste regionen van de Jupiler League bivakkeert. Hetzelfde duo verving vorig seizoen al tijdelijk De Jong.

In het kielzog van Maas vertrok ook technisch directeur Ype Smid na de 3-1 nederlaag tegen FC Den Bosch. "Wij denken dat er meer uit deze groep te halen valt", stelt Smid. "Dit ging door de ondergrens. Hetzelfde patroon herhaalde zich steeds en vertrouwen in een ommekeer was er niet meer."