Groningen gaat door sportief dal: 'Deze wedstrijd was waardeloos. Het was shit'

Groningen gaat door sportief dal: 'Deze wedstrijd was waardeloos. Het was shit'

16-10-2016 07:40
11

FC Groningen-trainer Ernest Faber kan niet ontkennen dat het rond de club steeds onrustiger wordt, nu de slechte resultaten aanhouden. Hij roept na de 0-3 nederlaag tegen sc Heerenveen in de Derby van het Noorden op om de rust te bewaren.

"Nee, er is geen paniek. In tijden waarin het tegenzit moet je juist rustig blijven en helder analyseren", sprak Faber tegen de NOS. "We hebben voor een bepaalde manier van werken gekozen. Daar moeten we aan vasthouden. We moeten ook punten gaan halen, maar dat lukt even niet. Als we nu rare dingen gaan doen, lukt het volgende week (tegen AZ, red.) zeker niet."

Groningen staat na negen duels slechts op de zestiende plaats. De Noorderlingen wonnen bovendien nog geen één keer voor eigen publiek. De woede onder de aanhang is groot. Tegen Heerenveen werden allerhande spullen op het veld gegooid, nadat Samir Memisevic de tweede Groningen-speler was die een rode kaart had gekregen.

"De onrust is terecht", reageert Tom Hiariej. "Iemand liep het veld op. Dat krijg je als je bij Groningen speelt... We moeten een keer thuis gaan winnen om de boel rustig te houden, maar dat lukt niet. Deze wedstrijd was in één woord waardeloos. Het was shit."