Nog geen reden tot juichen bij Utrecht: 'Ik zal best een biertje nemen straks'

Nog geen reden tot juichen bij Utrecht: 'Ik zal best een biertje nemen straks'

16-10-2016 08:55
1

Erik ten Hag waakt voor al te veel optimisme na de 3-0 overwinning op Go Ahead Eagles. De trainer van FC Utrecht zal de tweede overwinning van het Eredivisie-seizoen ingetogen vieren.

"Ik zal best een biertje nemen straks, maar ik vind deze overwinning nog geen reden om te juichen", zegt Ten Hag voor de camera van FOX Sports. "We hebben nog veel werk te doen, maar ik ben wel tevreden met deze overwinning. Ik kijk reëel naar de situatie. We komen nu in een reeks dat we ploegen tegenkomen waar we punten tegen moeten pakken. We zijn op de goede weg."

Ten Hag was niet te spreken over de eerste 45 minuten van FC Utrecht. "Go Ahead speelde een goede eerste helft. We hadden veel problemen met hun speelwijze. We weten hoe we daar op moeten anticiperen, maar dat deden we niet goed. Toen we deden wat we moesten doen, zag je dat Go Ahead kwetsbaar werd."

Utrecht is momenteel levensgevaarlijk uit de omschakeling, maar de fans willen liever aanvallend voetbal zien. "Je moet meegaan in de huidige ontwikkeling in het voetbal. Als je twee keer 45 minuten volle bak naar voren speelt, word je weggespeeld", reageert Ten Hag. "We kunnen best opportunistisch spelen, maar uit de omschakeling zijn we soms levensgevaarlijk."