In het kort: Van Persie speelt hele wedstrijd, De Vrij valt uit

In het kort: Van Persie speelt hele wedstrijd, De Vrij valt uit

16-10-2016 20:13

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Van Persie speelt hele wedstrijd bij Fenerbahçe
Robin van Persie heeft voor het eerst dit seizoen een hele wedstrijd gespeeld bij Fenerbahçe. Dat feit werd zondag niet bekroond met een zege, want de Europa League-tegenstander van Feyenoord speelde in eigen huis gelijk tegen Alanyaspor (1-1). Memhet Topal opende de score, maar zag Candeias later gelijkmaken.

De Vrij op brancard afgevoerd
Stefan de Vrij is zondagmiddag bij Lazio per brancard afgevoerd van het veld. Aan het begin van de tweede helft tegen Bologna (1-1) botste de verdediger met zijn hoofd tegen dat van Sergio Floccari. De schade valt mee. "Het gaat ok met hem. Hij heeft alweer pasta gegeten. Hij kan zich niets herinneren van het moment, maar dat is normaal bij zoiets", zegt de clubarts op de officiële kanalen van Lazio.

Baskische derby prooi voor Bilbao
Athletic de Bilbao heeft de Baskische derby tegen Real Sociedad gewonnen. Bilbao, zondagmiddag de gastheer, won het boeiende duel met 3-2 van de rivaal. De thuisploeg maakte de 0-1 van Zurutuza in de tweede helft ongedaan. Via doelpunten van Muniain, Aduriz en Williams liep Bilbao uit. De aansluitingstreffer van Inigo Martinez viel te le laat.

Nieuw contract voor United-doelman
Manchester United heeft Sam Johnstone beloond met een nieuw contract. De 23-jarige sluitpost ligt nu tot de zomer van 2018 vast op Old Trafford. Johnstone speelt al ruim dertien jaar voor United. De Premier League-grootmacht verhuurde hem diverse malen, aan onder meer Doncaster Rovers en Preston North End. "Sam is een keeper met heel veel potentie", aldus manager José Mourinho via de officiële kanalen van de club. "Hij is een jonge, professionele speler die de afgelopen maanden een goede ontwikkeling heeft doorgemaakt."

Swerts heeft nieuwe club gevonden
Oud-speler van onder meer AZ en Feyenoord Gill Swerts heeft eindelijk een nieuwe ploeg gevonden. De 34-jarige verdediger zal dit seizoen de kleuren van Seraing verdedigen. Swerts zat al geruime tijd zonder club, zijn contract bij de Engelse vierdeklasser Notts County liep deze zomer af. De Rode Duivel begon aan een lange zoektocht naar een profcontract, maar zal het nu toch bij de amateurs moeten doen. Hij traint al enkele weken mee bij Seraing en heeft nu een contract getekend tot het einde van het seizoen.