FC Twente doet zichzelf enorm tekort tegen PEC: Ünal-goal niet genoeg

16-10-2016 14:20
12

FC Twente heeft zichzelf flink tekort gedaan in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle: 2-2. Enes Ünal leek opnieuw het goudhaantje te worden bij thuisploeg, maar Django Warmerdam schoot PEC zeven minuten voor tijd op gelijke hoogte.

Warmerdam deed dit in een tweede helft waarin PEC geen enkele mogelijkheid had gecreëerd. Na de keiharde knal van Ünal waarmee FC Twente op 2-1 kwam, was het echter de heerlijke streep van Warmerdam die PEC onverwachts toch nog een punt bezorgde. De Tukkers hadden meer verdiend, want Dylan Seys kreeg na rust een enorme kans en Ünal kopte op de lat én in de handen van de doelman.

In de eerste helft kwam FC Twente al vroeg op voorsprong door een benutte strafschop van oud-speler van PEC Mateusz Klich. Nadat Wout Brama (ex-FC Twente) geblesseerd naar de kant moest kwam PEC vijf minuten voor rust op gelijke hoogte door een fraaie treffer van Youness Mokthar, die ook een verleden in Enschede heeft. Door de goals van Ünal en Warmerdam werd het uiteindelijk 2-2.

FC Twente laat de kans om op gelijke hoogte met nummer vijf AZ te komen liggen en deelt nu de zesde plaats met Vitesse. PEC Zwolle blijft onderaan in de Eredivisie bungelen. Met zes punten uit negen duels staat PEC op de zeventiende plaats, met het risico dat hekkensluiter Roda JC later op de dag bij een zege op Excelsior nog op gelijke hoogte komt.