Inter-fans zijn woedend op sterspeler De Boer: 'Wat ons betreft ben je klaar'

Inter-fans zijn woedend op sterspeler De Boer: 'Wat ons betreft ben je klaar'

16-10-2016 15:47
6

Mauro Icardi heeft het volledig verbruid bij een deel van de achterban van Internazionale. Bepaalde passages uit de biografie van de Argentijnse captain van de Italiaanse grootmacht zijn compleet verkeerd gevallen. Inter-fans eisen nu zelfs dat trainer Frank de Boer de aanvoerdersband afneemt van Icardi. 

Toen Inter vorig seizoen met 3-1 verloor van Sassuolo, kreeg Icardi het aan de stok met Inter-fans in het uitvak. De spits wilde zijn shirt naar fans gooien, maar die zaten daar niet op te wachten. Het leidde tot een woordenwisseling. Icardi blikt in zijn boek terug op het incident en vertelt dat hij na die confrontatie met z'n eigen fans als een held werd ontvangen in de Inter-kleedkamer. De fans van Inter zijn woest. 

'Icardi, wat ons betreft ben je klaar. Waarom zulke smerige onzin? We zijn geschokt, dat boek is belachelijk en wat betreft dat incident staan er alleen maar leugens', schrijven de ultra's van de zogenaamde Curva Nord dit weekend in een verklaring. 'Er zit duidelijk een steekje los in zijn hoofd. Iemand als dit verdient het niet om de aanvoerdersband te dragen. (...) Inter verdient dit simpelweg niet. Jij bent klaar wat ons betreft, het is voorbij. Doe die band af, clown! Dat is wat wij eisen.'

Javier Zanetti, vice-president van Inter, heeft inmiddels laten weten dat de club overweegt om inderdaad in te grijpen en de fans van de Serie A-grootmacht hun zin te geven. Overigens miste Icardi zondagmiddag een penalty namens Inter. Zijn misser werd met gejuich ontvangen door een deel van het Inter-publiek.