Roda JC scoort na bijna tien uur zonder doelpunt en wint in Rotterdam

16-10-2016 16:19
9

Roda JC heeft de eerste overwinning van het Eredivisie-seizoen binnen. Op bezoek bij Excelsior werd er zondagmiddag met 1-0 gewonnen. David Boysen tekende op Woudestein voor het enige doelpunt.

Sinds 13 augustus (!) was Roda er niet meer in geslaagd om te scoren in competitieverband. Bijna 600 minuten lang wachtte de formatie van trainer Yannis Anastasiou op een doelpunt, een negatief clubrecord. Boysen zorgde in de tweede helft van het duel met Excelsior voor verlossing. De Deense vleugelaanvaller kwam na een klein uur voetballen vanaf links naar binnen en passeerde doelman Tom Muyters met rechts in de verre hoek.

Roda mocht overigens van geluk spreken dat het in de eerste helft niet op achterstand was gekomen. De Limburgers begonnen dramatisch aan de wedstrijd en het was aan slordige afronding en een paar goede saves van goalie Benjamin van Leer te danken dat Excelsior niet scoorde. Vlak voor het laatste fluitsignaal was Henrico Drost nog dichtbij de 1-1. Zijn kopbal vloog echter naast.

Door de zege in Rotterdam heeft Roda nu zes punten uit negen duels. Het draagt de laatste plek over aan PEC Zwolle.