Anastasiou: 'Heb aan mijn jongens gevraagd hoe we deze wedstrijd moesten winnen'

Anastasiou: 'Heb aan mijn jongens gevraagd hoe we deze wedstrijd moesten winnen'

16-10-2016 18:14
4

Yannis Anastasiou heeft als trainer van Roda JC weer wat lucht na de 0-1 zege op Excelsior. De ploeg uit Kerkrade wist bijna tien (!) uur niet te scoren in de Eredivisie, maar aan die reeks kwam zondag door een doelpunt van David Boysen een einde. 

Anastasiou had niet het idee dat zijn positie ter discussie stond, ondanks de laatste plek in de Eredivisie. "Als ik heel eerlijk ben: ik voelde geen druk. Ik probeer mijn werk zo goed mogelijk te doen", vertelt de Griek in gesprek met de NOS. "Het resultaat speelt daarin een belangrijke rol. Af en toe is het moeilijk. Ik blijf positief en kijk gewoon vooruit."

Met het doelpunt van Boysen kwam er een einde aan een doelpuntloze reeks van een kleine tien uur. "Dat is niet mooi en niet fijn", reageert Anastastiou. "Wij scoren niet makkelijk. Ik heb aan de jongens gevraagd: hoe gaan we deze wedstrijd winnen? Ze hebben gezegd dat we er tenminste één moeten maken en de nul moeten houden. Dat hebben we gedaan."

"Het is een belangrijke overwinning. Gelukkig hebben we de drie punten binnen. We zijn niet goed begonnen, maar hebben ons goed aangepast. Het was een wedstrijd waarbij je dacht: de eerste die een goal maakt, wint. Dat zijn wij geworden", besluit de trainer.

Lees ook: Roda JC scoort na bijna tien uur zonder doelpunt en wint in Rotterdam