VP's Elftal van de Week: slechts één 'topclub', Heerenveen bestormt top-drie

VP's Elftal van de Week: slechts één 'topclub', Heerenveen bestormt top-drie

17-10-2016 10:00
8

De negende Eredivisie-speelronde zit erop, tijd om de balans op te maken. SC Heerenveen is de grote winnaar van het weekend met een plek in de top-drie en liefst vier spelers in VP's Elftal van de Week.

Bram Castro (Heracles Almelo)
De grote sta-in-de-weg voor PSV, zaterdagavond in Eindhoven. De Heracles-doelman was belangrijk voor zijn ploeg met een reeks cruciale reddingen. Alleen op een benutte rebound bleef hij het antwoord schuldig.

Davinson Sanchez (Ajax)
Het begint een eentonig verhaal te worden: Sanchez staat opnieuw in VP's Elftal van de Week. Als de Colombiaan zo doorgaat lijkt hij binnen één seizoen klaar voor de stap naar een Europese topclub.

Lucas Bijker (sc Heerenveen)
Vaak bekritiseerd, maar Bijker speelde afgelopen weekend uitstekend. Maakt als linksback een meer zekere indruk dan in het centrum en was zowel in verdedigend als aanvallend opzicht belangrijk.

Chris Kum (Roda JC)
Roda JC scoorde na tien uur zonder doelpunt weer een keer in de Eredivisie, maar na de minimale zege op Excelsior verdient ook de verdediging een compliment. Kum speelde foutloos.

Jerry St. Juste (sc Heerenveen)
In het buitenland wordt hij vergeleken met Raphaël Varane en dat is misschien helemaal niet meer zo vreemd. De alleskunner van Heerenveen imponeerde in de gewonnen Derby van het Noorden (0-3).

Joey Pelupessy (Heracles Almelo)
Valt niet op, maar is o zo belangrijk voor Heracles. Trainer John Stegeman noemde hem niet voor niets de stille kracht en motor van de Almeloërs na de 1-1 remise bij PSV.

Stijn Schaars (sc Heerenveen)
Verstuurde liefst 105 succesvolle passes tegen Groningen; het hoogste aantal van een Eredivisie-speler sinds januari 2015. De routinier is een schot in de roos voor Heerenveen.

Lewis Baker (Vitesse)
Scoorde voor de vierde Eredivisie-speelronde op rij. Het is merkbaar dat de Chelsea-huurling inmiddels gewend is aan het Nederlandse voetbal. Krult de ene na de andere bal prachtig binnen.

Arber Zeneli (sc Heerenveen)
Komt dit seizoen volledig tot bloei in Friesland. De Zweedse vleugelflitser is bij vrijwel elk gevaarlijk moment van Heerenveen betrokken en pikte ook tegen Groningen een doelpunt mee.

Robert Mühren (AZ)
Een gouden wissel voor AZ. Mühren kwam een half uur voor het einde binnen de lijnen en scoorde twee keer, waaronder een slimme vrije trap. Maakt aanspraak op meer speelminuten.

Fran Sol (Willem II)
Kwam binnen als onbewezen spits van Villarreal II, maar blijkt over een neusje voor de goal te beschikken. Statistisch uitstekend: vijf doelpunten na negen wedstrijden voor Willem II.