'Ajax-directeur staat op pole-position bij KNVB na terugtrekken Gerbrands'

'Ajax-directeur staat op pole-position bij KNVB na terugtrekken Gerbrands'

17-10-2016 08:27
18

De KNVB is in de zoektocht naar een rol als commissaris bij de voetbalbond en de ECV uitgekomen bij Jeroen Slop. De financieel directeur van Ajax staat volgens De Telegraaf op pole-position om de functie te bekleden samen met voormalig Ajax-baas Arie van Eijden (KNVB) en Hans Nijland (ECV).

Volgens het Algemeen Dagblad bood PSV-directeur Toon Gerbrands zichzelf aan voor een 'zakenkabinet' om gedurende enkele maanden orde op zaken te stellen bij de KNVB en een nieuwe RvC aan te stellen. Slop stak hier echter een stokje voor. De financiële man van Ajax is bang dat PSV te veel invloed krijgt bij de benoemingen van voormalig PSV-commissaris Jan van Hommen. Gerbrands heeft zich daarna teruggetrokken.

Nu zou Slop samen met Nijland en Van Eijden in beeld zijn voor een rol als commissaris. Volgens Valentijn Driessen van De Telegraaf heeft het 'bestuurlijk gevecht' veel weg van een wedstrijdje Ajax - PSV. 'Ajax wint en trekt aan de touwtjes met het bedankje van Gerbrands. Het Ajax-machtsblok bestaat verder uit oud-Ajax-topman Michael van Praag als bondsvoorzitter van de KNVB', schrijft Driessen.

'Dacht iedereen dat de crisis aanleiding was om het bestuur in het Nederlandse topvoetbal te professionaliseren, wordt de klok veertig jaar teruggezet met benoemingen langs clublijnen. Waarbij PSV zichzelf buitenspel heeft gezet', aldus Driessen.