'Bayern is niet in topvorm. Ik hou het op een kleine overwinning voor PSV'

'Bayern is niet in topvorm. Ik hou het op een kleine overwinning voor PSV'

17-10-2016 10:27
26

De broertjes Willy en René van de Kerkhof zien de mindere periode van PSV met lede ogen aan. De Eindhovenaren kwamen afgelopen weekend in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Heracles Almelo.

"Het is allemaal net niet bij PSV, de kopjes gaan omlaag en dat is eigenlijk PSV-onwaardig", zegt Willy tegen Omroep Brabant. "PSV zit nu in een periode waarin het net allemaal niet lukt. Je moet daar doorheen. Het is belangrijk om achter de club te blijven staan. De spelers doen het niet expres. Ik denk dat de absolute wil om te winnen er wel is maar ze spreiden het niet ten toon."

Volgens René moeten vooral Luuk en Siem de Jong bij zichzelf te rade gaan. "De voorhoede en het middenveld zijn niet in vorm. De broertjes De Jong moeten echt aan hun vorm gaan werken, het is een beetje matig wat ze presteren. Je verliest thuis zeven punten in vier wedstrijden dat is een beetje te veel."

Ook denkt René dat PSV Andrés Guardado mist. "Dat was ook niet de man in vorm, maar hij zette wel de lijnen uit en kon spelers vrij voor het doel zetten. Ik hoop dat hij woensdag (tegen Bayern München, red.) van de partij is en dan denk ik dat we een ander PSV gaan zien. Ik verwacht een gelijkspel." Willy is iets positiever: "Europees voetbal is toch anders en Bayern is niet in topvorm. Ik hou het op een kleine overwinning."