Koeman denkt aan mentaal probleem bij Agüero: Dit is niet voor het eerst

Koeman denkt aan mentaal probleem bij Agüero: "Dit is niet voor het eerst"

17-10-2016 14:51
5

Everton-manager Ronald Koeman denkt dat er een mentale oorzaak is voor de zoveelste penaltymisser van Sergio Agüero bij Manchester City. Afgelopen weekend miste de Argentijn vanaf elf meter in het duel met Everton (1-1).

Dat deed Agüero nadat eerder ook Kevin De Bruyne Maarten Stekelenburg niet vanaf de stip kon verschalken. "Twee penalty's missen is misschien een beetje een mentale kwestie", zegt Koeman in de Mirror. "Misschien geldt dat voor Agüero. Want het is niet de eerste keer dat hij een strafschop heeft gemist."

Wedden

Meer odds

Agüero miste ook al twee penalty's in de Champions League-voorrondewedstrijd tegen Steaua Boekarest en benutte tijdens een recente interland van Argentinië zijn strafschop eveneens niet. City-coach Pep Guardiola blijft zijn falende spelers steunen. "Ik hou van spelers die de persoonlijkheid hebben om penalty's te nemen. Ik hou er gewoon van. Dus ik zal nooit tegen een speler die een penalty wil nemen zeggen: 'Nee, iemand anders neemt 'm nu.'"

"Sergio is intelligent, dus als hij geen vertrouwen heeft zal hij een stapje terug doen en iemand anders de strafschop laten nemen", aldus Guardiola.