Update: Barça rondt formaliteiten af en legt superster vast tot medio 2021

Update: Barça rondt formaliteiten af en legt superster vast tot medio 2021

21-10-2016 15:55
5

Op de dag dat Javier Mascherano zijn krabbel zette onder een nieuw contract tot medio 2019 bij FC Barcelona, maakte de club ook bekend dat Neymar binnenkort zijn handtekening gaat zetten onder een vernieuwde verbintenis.

De Braziliaanse superster zal vrijdag een nieuw contract tot juni 2021 ondertekenen, zo meldt Barça op Twitter. De afkoopsom die is vastgesteld in de nieuwe deal van Neymar zou in het eerste jaar op tweehonderd miljoen euro liggen, in het tweede jaar op 222 miljoen euro en de resterende jaren op 250 miljoen euro.

Daarmee denkt Barça geïnteresseerde clubs als Paris Saint-Germain af te kunnen schrikken. De Franse club was volgens zaakwaarnemer Wagner Ribeiro bereid om afgelopen seizoen de vastgestelde transfersom van 190 miljoen euro in het vorige contract van Neymar te betalen. De Braziliaan zou jaarlijks veertig miljoen euro gaan verdienen in Parijs, maar liet de deal klappen omdat hij langer bij zijn droomclub Barcelona wilde blijven.

Update 21/10 15.55 uur: De handtekeningen zijn vrijdagmiddag definitief gezet: Neymar is tot medio 2021 speler van FC Barcelona. Eerder deze week maakte Barça bekend dat er met de Braziliaanse superster overeenstemming was bereikt over een nieuwe verbintenis.