Ajax-versterking informeert: Gudelj, Onana en Westermann spreken Spaans

Ajax-versterking informeert: "Gudelj, Onana en Westermann spreken Spaans"

17-10-2016 19:34
11

Davinson Sánchez is hard op weg zich onsterfelijk te maken in de verdediging van Ajax. Zelf downgrade hij zijn prestaties in Amsterdam en wil hij vooral beter worden.

"Het feit dat ik nieuw ben, mag geen excuus zijn. Als verdediger moet ik het team een gevoel van veiligheid geven", vertelt Sánchez in gesprek met Ajax Life. "Dat is nu het belangrijkste. Ik wil mijn taken goed uitvoeren en rust uitstralen, zodat het team mij gaat vertrouwen. Daarna kijk ik wat ik nog meer kan betekenen."

Voor de Colombiaanse verdediger is voetballen in Nederland anders dan wat hij gewend was in Colombia. "Het voetbal is daar fysiek. Scheidsrechters laten ook meer toe. In de Eredivisie wordt erg snel gefloten als je een aanvaller aanraakt. Daardoor moet ik mijn manier van verdedigen aanpassen en kijken wat mogelijk is binnen de gestelde grenzen. Dat leer ik door veel te spelen. Het gaat al een stuk beter."

Sánchez probeert op dit moment nog voor elke wedstrijd bij zijn ploeggenoten informatie in te winnen over de volgende tegenstander. "Gudelj, Onana en Westermann spreken Spaans. Nemanja kent deze competitie wat langer. Als ik hoor dat een aanvaller technisch is, veel dribbelt of graag op doel schiet, bereid ik me daar op voor."