'Nieuwe club en uitdaging dient zich aan voor Ajax-flop Sanogo'

'Nieuwe club en uitdaging dient zich aan voor Ajax-flop Sanogo'

17-10-2016 22:33
1

Het was even stil rond Yaya Sanogo, maar de slungelige spits van Arsenal staat mogelijk opnieuw voor een transfer. Saint-Etienne zou belangstelling hebben.

Sanogo maakt sinds de zomer weer deel uit van de hoofdmacht van Arsenal, al nam manager Arsène Wenger hem dit seizoen nog niet één keer op in de wedstrijdselectie. Een winters vertrek lijkt de enige optie voor de 23-jarige aanvaller om weer eens aan spelen toe te komen.

Volgens Calciomercato heeft Saint-Etienne er wel oren naar om Sanogo op huurbasis over te nemen. De Franse subtopper, waar ook Oussama Tannane onder contract staat, is op zoek naar een extra spits en denkt in de oud-speler van Auxerre een geschikte kandidaat te hebben gevonden.

Sanogo heeft verder weinig tot geen opties. In de zomerse transferperiode bleef hij bij Arsenal, omdat er geen enkele club geïnteresseerd was. Dat was het resultaat van twee dramatische uitleenbeurten aan Ajax en Charlton Athletic. In Amsterdam kwam de nooit volledig fitte Sanogo niet tot scoren.