Gerbrands krijgt bijval: 'Denk je dat wij nu achter een Ajax-kandidaat staan?'

Gerbrands krijgt bijval: 'Denk je dat wij nu achter een Ajax-kandidaat staan?'

18-10-2016 07:19
60

Toon Gerbrands krijgt bijval van Heracles Almelo. Voorzitter Jan Smit vindt de gang van zaken not done. De PSV-directeur werd gevraagd om samen met Feyenoord-collega Eric Gudde de vorming van een tijdelijke raad van commissarissen bij de KNVB in de steigers te zetten. Onder meer Ajax stak daar een stokje voor.

Gerbrands heeft zich teruggetrokken en is ook gestopt als commissaris van de ECV, de overkoepelende organisatie van de Eredivisieclubs. Hij vindt dat zijn integriteit is aangetast. "Wij staan volledig achter Gerbrands", zegt Heracles-preses Smit tegen het Algemeen Dagblad.

"De manier waarop dit gaat, is belachelijk en volkomen amateuristisch. Als clubs zetten we onszelf voor schut, doordat er een paar zijn die hun eigen belang vooropstellen. Terwijl het om kwaliteit en solidariteit zou moeten gaan."

In Amsterdam wordt gevreesd voor een 'Brabantse connectie' nadat Jan Hommen naar voren werd geschoven als voorzitter van de interim-rvc bij de KNVB. Hommen was in het verleden commissaris bij PSV. "Puur politieke spelletjes", aldus Smit over de handelswijze van Ajax.

"En het leidt nergens toe. Of denk je dat de clubs nu wél zomaar achter een door Ajax aangedragen kandidaat gaan staan? Of achter iemand die het clubvoetbal als bestuurder helemaal niet kent? Wij in elk geval niet. En PSV en Feyenoord ook niet, schat ik zo in. Deze actie zorgt alleen maar voor gezichtsverlies voor de Eredivisie CV. Het hele proces wordt vertraagd, terwijl de clubs juist zouden moeten bijdragen aan de oplossing."