De Jong: 'Ik moest mezelf wegcijferen en dan ook nog die fout. Dat is lullig'

De Jong: 'Ik moest mezelf wegcijferen en dan ook nog die fout. Dat is lullig'

18-10-2016 07:31
2

Hoewel PSV een teleurstellende generale beleefde voor het Champions League-duel met Bayern München, is Siem de Jong hoopvol gestemd. De middenvelder beseft evenwel dat het in München beter moet dan tegen Heracles Almelo (1-1).

"Je moet wel top spelen om tegen Bayern een kans te maken", zegt De Jong tegen Voetbal International. "Ze horen bij de beste clubs van de wereld, dat betekent dat het een moeilijke wedstrijd wordt voor ons. Toch gaan we er heen om een resultaat neer te zetten. Niet dat we denken: we moeten de schade beperken. We gaan voor de winst naar München."

PSV is op het moment echter niet heel effectief. "Of dat kwaliteit is? Nee. We hebben aangetoond dat wel te kunnen zijn. Tegen Rostov krijgen we voor de rust twee kansen en die gaan er meteen in. Er zit genoeg scorend vermogen in de ploeg", aldus de Newcastle United-huurling, die zaterdag tegen Heracles een teleurstellende avond beleefde. Zijn fout leidde de 0-1 van de bezoekers in.

"Ik moest mezelf een beetje wegcijferen", erkent De Jong. "Op een gegeven moment stond ik praktisch centraal achterin. En dan maakte ik ook nog een fout bij dat tegendoelpunt. Dat komt toch lullig over. Dat is het enige moment dat ik echt in beeld was. Verder was het ballen onderscheppen en inleveren naar de zijkant. Ik had achteraf liever in de zestien gestaan met al die voorzetten."

Tegen Bayern lijkt Andrés Guardado weer inzetbaar. Voor De Jong lonkt daardoor een meer aanvallende rol, dicht bij broer Luuk.