Gudde: 'De manier waarop Gerbrands door sommigen werd benaderd is niet netjes'

Gudde: 'De manier waarop Gerbrands door sommigen werd benaderd is niet netjes'

18-10-2016 07:45
6

Feyenoord-directeur Eric Gudde blijft als commissaris de ECV trouw. Dat besluit heeft hij genomen nadat Toon Gerbrands en Henk Kivits zijn gestopt. Het afhaken van Gerbrands heeft voor veel discussie gezorgd.

Gerbrands wilde niet meedoen aan politieke spelletjes en vond dat zijn integriteit in twijfel werd getrokken. De PSV-directeur stopte als lid van de rvc van de ECV. Gudde volgt zijn voorbeeld niet. Hij zegt loyaliteit te hebben naar zijn PSV-collega, maar ook naar de andere clubs. Daarbij werd achter zijn integriteit geen vraagteken geplaatst.

Wedden

Meer odds

Voor een tijdelijke rvc van de KNVB hadden de commissarissen van de ECV Toon Gerbrands, Jan Hommen - hij heeft een verleden als commissaris bij PSV - en Simon Kelder namens de Jupiler League voorgesteld. Dat zorgde voor achterdocht bij sommige andere clubs. "Dat plaatje met clubmensen hadden wij als rvc voor ogen en daar kon ik me helemaal in vinden", zegt Gudde in De Telegraaf.

Ajax vreesde voor een Brabantse coup. Gudde: "Voor mij een goede oplossing, maar de meerderheid in de vergadering bleek daar anders over te denken. Ik vermoedde dat we het eilanddenken voorbij waren, we een professionaliseringslag hadden gemaakt en voor de beste en snelste oplossing met de beste mensen zouden gaan. Dat anderen daar anders over denken dan de rvc is hun goed recht, maar de manier waarop Gerbrands door sommigen werd benaderd vond ik niet netjes."