Janssen wees twee clubs af: 'Die wilden meer geld betalen dan de Spurs'

Janssen wees twee clubs af: 'Die wilden meer geld betalen dan de Spurs'

18-10-2016 08:28
3

Tottenham Hotspur was afgelopen zomer zeker niet de enige club die in de markt was voor Vincent Janssen. De 22-jarige spits kon ook naar VfL Wolfsburg en een andere Premier League-club, maar hij had het beste gevoel bij de Spurs.

Was Janssen verbaasd dat Tottenham liefst twintig miljoen euro voor hem wilde betalen? "Eigenlijk niet, want er waren clubs die zelfs meer geld wilden betalen dan de Spurs. Maar ik heb meteen tegen AZ gezegd: ik wil alleen naar de Spurs en niet naar een club die jullie misschien meer biedt", zegt hij tegen Helden. "Dat betrof geen club in de woestijn, maar clubs uit mooie competities, zoals VfL Wolfsburg. En ook een club in de Premier League, maar ik vind het niet correct die club te noemen."

De start in Londen is nog geen onverdeeld succes. Janssen kwam in acht Premier League-duels nog niet tot scoren. Van de kritiek ligt de Oranje-international echter niet wakker. "Ik ben wel wat gewend. Toen ik vorig jaar in de Eredivisie de eerste zeven wedstrijden niet scoorde, las en hoorde ik ook dat ik geen Eredivisie-spits was, zijn er ook negatieve dingen over mij geschreven en gezegd. Programma’s en kranten hebben dat nodig, so be it."

Hoewel eerste spits Harry Kane momenteel geblesseerd is, is Janssen nog niet onomstreden. "Natuurlijk had ik gehoopt dat ik vaker zou spelen toen Kane geblesseerd raakte. Maar ik raak niet zo gauw meer in paniek, ik heb altijd en overal vertrouwen moeten winnen. En de club geeft me de tijd om te wennen aan de Premier League."