Spurs-aanvaller: 'Van Nistelrooy gaf mij vertrouwen, ik wil hem bedanken'

Spurs-aanvaller: 'Van Nistelrooy gaf mij vertrouwen, ik wil hem bedanken'

18-10-2016 09:02
4

Ruud van Nistelrooy en Rafael van der Vaart hebben een belangrijke rol gespeeld in de carrière van Heung-min Son. Dat zei de 24-jarige Zuid-Koreaan van Tottenham Hotspur in aanloop naar het Champions League-duel met Bayer Leverkusen.

Son kwam op zestienjarige leeftijd naar Europa, toen Hamburger SV hem oppikte bij FC Seoul. "Ik sprak geen Engels of Duits, niets. Ik had geen vrienden, niemand kwam met mij mee. Ik voelde mij heel alleen en tegelijkertijd heel nederig, omdat iedereen mij hielp. Het was moeilijk in het eerste jaar", zegt de aanvaller tegen The Daily Mail.

Wedden

Meer odds

Bij HSV liep Son Van Nistelrooy tegen het lijf. "Ruud heeft mij heel erg geholpen. Hij zei tegen mij dat ik een goede speler ben. Hij gaf me vertrouwen en daar wil ik hem voor bedanken. We hadden een goed team en waren succesvol in de periode dat hij bij ons was." Ook Rafael van der Vaart meldde zich destijds voor een tweede periode in Hamburg. "Hij vertelde mij hoe zwaar het Engelse voetbal is. Ik was nog jong en probeerde van hem te leren."

Dat pakte goed uit, want Son verdiende in 2013 een transfer naar Bayer Leverkusen. Die club verruilde hij medio 2015 voor Tottenham Hotspur. Het duel van dinsdag heeft dan ook een speciaal tintje voor de rappe Zuid-Koreaan. "Ik weet niet hoe de ontvangst zal zijn, maar ik ben blij om de fans, de spelers en de coach weer te zien."