Cillessen: Als ik hier twee jaar ­alleen train, word ik beter dan bij Ajax

Cillessen: "Als ik hier twee jaar ­alleen train, word ik beter dan bij Ajax"

18-10-2016 11:09
30

De verrassing van afgelopen zomer op de transfermarkt: Jasper Cillessen van Ajax naar FC Barcelona. De doelman vertelt dat hij het plezier wilde terugvinden en dat hij bij Ajax wel het nodige gemist heeft.

Het verschil in niveau is redelijk groot tussen Ajax en Barça. "Maar belangrijker: er wordt hier veel meer plezier gemaakt dan bij Ajax", vertelt hij in Helden Magazine. Cillessen hoopt dat hij beter kan worden. "Als ik hier twee jaar ­alleen train, word ik beter dan wanneer ik bij Ajax was gebleven. De situatie bij Ajax speelde ook mee. Het liep afgelopen seizoen niet helemaal zoals ik wilde, ook persoonlijk niet."

Het plezier was er ook niet meer bij Ajax. "In het laatste jaar bij Ajax werd dat minder. Ik vond het nog steeds leuk, hoor, maar was sneller geïrriteerd. Ik stoorde me aan kleine dingen. Als het sportief minder gaat, is dat voor mijn vriendin en ­familie ook niet zo prettig. Ik reageer dat op hen af, word heel ­negatief", vertelt de openhartige Cillessen.

Bij Barcelona gaat het goed, is hij weer positief en blij. Het was in ieder geval een gemakkelijke keuze om naar Barça te verkassen. "Ik heb overlegd met mijn vader en broer. We waren alle drie vrij stellig. Ik heb veel te danken aan Frank de Boer bij Ajax. Ook in mijn transfer heeft hij een rol gehad. Barcelona heeft hem gepolst over mij. Ik hoorde dat hij heel positief is geweest."