Onbegrip over opstappen Gerbrands: Dan heb je al gauw twee-pettenpolitiek

Onbegrip over opstappen Gerbrands: "Dan heb je al gauw twee-pettenpolitiek"

18-10-2016 11:24
38

Hans Nijland vindt het opstappen van Toon Gerbrands als directeur van de ECV maar een rare keuze en ligt dan ook niet wakker van alle ophef. De FC Groningen-directeur was één van de bestuurders die vond dat Gerbrands geen tijdelijke commissaris van de KNVB moest worden.

"Ik heb de vraag gesteld of we dit wel zouden moeten willen", aldus Nijland tegen Voetbal International. "Ik vind dat we het niet moeten doen. Stel dat er iets gebeurt met PSV waar de KNVB iets van moet vinden, dan heb je al gauw twee-pettenpolitiek. Over FC Twente en Joop Munsterman hadden we allemaal de mond vol, net als over de KNVB die Gijs de Jong naar voren schoof, dan moeten we zelf niet ineens exact hetzelfde gaan doen."

Wedden

Meer odds

De PSV-directeur stapte op bij de ECV omdat volgens hem werd getwijfeld aan zijn integriteit. Nijland ontkent dit echter. "Ik twijfel echt geen seconde aan de integriteit van Toon, hij is een kundig bestuurder en een prettig mens. Maar dit doorzetten was in mijn ogen onwenselijk. Dat Toon nadat het was afgeblazen is afgetreden, is zijn goed recht, maar ik vind het on-be-grij-pelijk en voel me ook niet aangesproken."