Groningen is 'knap ziek' en neemt maatregelen: 'Ook tegen de jongeman'

Groningen is 'knap ziek' en neemt maatregelen: 'Ook tegen de jongeman'

18-10-2016 14:36
25

Het is crisis bij FC Groningen, zoveel werd zaterdagavond in de Derby van het Noorden wel duidelijk. SC Heerenveen was in het Noordlease Stadion met 0-3 te sterk. Hans Nijland blikt terug.

"Het woord is sinds zaterdagavond al meerdere malen gevallen en het typeert inderdaad het gevoel dat we na afloop van het thuisduel met sc Heerenveen met z'n allen hadden: waardeloos", meldt Nijland op de website van Groningen.

Wedden

Meer odds

De algemeen directeur is ook niet blij met de reactie van het publiek. "Een klein deel van de aanhang vond het nodig spreekkoren aan te heffen en voorwerpen op het veld te gooien. Wij hebben heel veel begrip voor het uiten van emoties, maar dit hoort niet en past niet bij FC Groningen. Het dupeert de club, want ons staan mogelijk sancties te wachten en dat moeten we met elkaar niet willen. Hierbij is niemand gebaat."

"Zoals we ook sinds de opening van ons nieuwe stadion met elkaar hebben afgesproken dat het ongeoorloofd betreden van het speelveld leidt tot een stadionverbod. Daarom zullen wij passende maatregelen treffen tegen de jongeman, die zaterdagavond het veld betrad", aldus Nijland. "Het was zaterdag een waardeloze avond, waar we nog altijd knap ziek van zijn."