'Zoekt Ajax nog een trainer?  Ik kan die jongens best nog wat leren, denk ik'

'Zoekt Ajax nog een trainer? Ik kan die jongens best nog wat leren, denk ik'

18-10-2016 14:51
8

Benni McCarthy ziet een terugkeer bij Ajax best zitten. De Zuid-Afrikaan, die tussen 1997 en 1999 in Amsterdam speelde, hoopt zijn hoogste trainersdiploma's te halen, na zijn vertrek bij het Belgische Sint Truiden in maart.

"Zoekt Ajax nog een trainer?", vraagt McCarthy lachend aan Ajax Life. "Ik kom van de straat en heb moeten knokken voor succes. De jeugd van nu wordt te veel gepamperd. Als het op mentaliteit aankomt, kan ik die jongens best nog wat leren, denk ik."

McCarthy vertrok zeventien jaar geleden bij Ajax, nota bene naar Celta de Vigo, donderdagavond de tegenstander van de Amsterdamse club in de Europa League. Zijn vertrek leverde Ajax zes miljoen euro op. "Best veel, toch? Ik ging weg, omdat het niet klikte tussen mij en Jan Wouters. Hij gaf de voorkeur aan jongelingen uit de eigen opleiding, zoals Brutil Hosé, Andy van der Meijde en Kevin Bobson."

Liever was McCarthy, die later nog voor onder meer FC Porto en West Ham United speelde, destijds gebleven. "Ik wilde helemaal niet weg, voelde me bij Ajax onderdeel van het meubilair. Ik was ook populair bij de fans en had zelfs een eigen liedje. Ajax zit nog steeds in mijn hart, maar ik moest een sportieve keuze maken."