Update: 'Nieuwe namen op shortlist Internazionale als opvolgers falende De Boer'

Update: 'Nieuwe namen op shortlist Internazionale als opvolgers falende De Boer'

19-10-2016 09:58
9

Ook dinsdag wordt in Italië gesproken over een mogelijk ontslag van Frank de Boer. De trainer van Internazionale staat onder druk en kan inmiddels ook opgevolgd worden door Fabio Capello.

Dat meldt CalcioNews24. De Boer ging zondag met 1-2 onderuit tegen Cagliari, waardoor hij nu op vijf nederlagen in zijn eerste tien wedstrijden met Inter staat. Die statistieken brengen de beleidsbepalers naar verluidt aan het twijfelen of De Boer wel de juiste trainer is voor het huidige Inter.

Maandag dook een shortlist op met drie mogelijke opvolgers voor De Boer: Leonardo, Rudi Garcia en Marcelo Bielsa. Daar kan een vierde naam aan worden toegevoegd. Capello, die na zijn vertrek als bondscoach van Rusland niets om handen heeft, is de grote favoriet van Suning Group. Het Chinese consortium heeft sinds de zomer een meerderheidsaandeel in Inter.

Capello (70) werkte in Italië eerder bij AC Milan, Juventus en AS Roma. Ook was hij trainer bij Real Madrid en bondscoach van Engeland. Volgens Italiaanse media staat hij open voor een terugkeer op het trainingsveld.

Update 19-10, 09.58 uur: Naast Capello worden ook Stefano Pioli en de ontslagen Swansea City-manager Francesco Guidolin als potentiële opvolgers van De Boer genoemd door Corriere della Sera. De Boer moet donderdag presteren tegen Southampton én aankomend weekeinde winnen van Atalanta Bergamo, anders komt zijn positie in gevaar. Garcia is naar verluidt de optie die het meest voor de hand ligt als vervanger van De Boer.