'Vertrokken Engelse bondscoach kan weer aan de slag voor 9 miljoen per jaar'

'Vertrokken Engelse bondscoach kan weer aan de slag voor 9 miljoen per jaar'

18-10-2016 20:11
2

Roy Hodgson kan na zijn vertrek bij de Engelse nationale ploeg afgelopen zomer weer aan het werk. Volgens de Mirror kan de manager rekenen op een aanbod van een contract ter waarde van negen miljoen euro per jaar uit China.

Dat is vijf miljoen euro per jaar meer dan hij verdiende als bondscoach van Engeland. Niet één, maar meerdere Chinese clubs hebben interesse in de coach. De laatste jaren vinden steeds meer grote managers hun weg naar China. Sven-Göran Eriksson (Shanghai SIPG), Luiz Felie Scolari (Guangzhou Evergrande), Felix Magath (Shandong Luneng) en Manuel Pellegrini (Hebei China Fortune) zijn al werkzaam in het Aziatische land.

Hodgson, die afgelopen zomer na het mislukte EK met Engeland vertrok bij de FA, gaat nog even de tijd nemen om zich te beraden op zijn volgende stap. De coach is gewild in het buitenland omdat hij vijf talen spreekt en ervaring heeft met het coachen in andere landen, zoals Zuid-Afrika, Zweden, Zwitserland, Denemarken, Finland, Noorwegen, de Verenigde Arabische Emiraten, Italië en Denemarken.