Voorzitters balen: 'Nu is het weer volledig uit de hand gelopen. Een gemiste kans'

Voorzitters balen: 'Nu is het weer volledig uit de hand gelopen. Een gemiste kans'

18-10-2016 21:11
4

Go Ahead Eagles-voorzitter Edwin Lugt denkt dat het vertrek van Toon Gerbrands als commissaris van de ECV voorkomen had kunnen én moeten worden. Hij ziet dat direct betrokkenen beschadigd worden.

"Wat er nu gebeurt, is heel slecht voor de Eredivisie, zeker voor de beeldvorming. Na de bestuurlijke onrust bij de KNVB moeten we voorkomen dat de zaken bij de ECV verder uit de hand lopen", zegt Lugt tegen Voetbal International. "De pijlen worden nu op bepaalde individuen (ECV-directeur Jacco Swart, red.) gericht en dat is onwenselijk."

Volgens Lugt hebben Gerbrands en Eric Gudde als ECV-commissarissen rondom alle KNVB-perikelen uitstekend werk verricht. Hij had de voordracht van Gerbrands als KNVB-commissaris gesteund. Tegelijkertijd vindt hij dat de directeuren van PSV en Feyenoord onhandig hebben gehandeld. "Plat gezegd gebeurde er hetzelfde als wat we de KNVB met de voordracht van Gijs de Jong verweten."

Heracles-voorzitter Jan Smit baalt als een stekker van de bonje. "Eindelijk pakken we eens gezamenlijk door in het belang van de bedrijfstak, dacht ik. Maar nu is het alweer volledig uit de hand gelopen. Een gemiste kans." Dat 'conflicterende belangen' de reden zijn achter alle onrust vindt Smit, die zich al achter Gerbrands schaarde, onzin. "Dan kan je aan de gang blijven."