Dolberg doet boekje open: Klinkt misschien gek voor speler van voetbalteam

Dolberg doet boekje open: "Klinkt misschien gek voor speler van voetbalteam"

18-10-2016 21:34
9

Het is een veelbesproken item de afgelopen weken: de zwijgzaamheid van Kasper Dolberg. In Voetbal International gaat de Deense spits dieper in op zijn karakter.

"Ik houd ervan om alleen te zijn. Dat klinkt misschien gek voor een speler van een voetbalteam, maar voor mij is het heel normaal", zegt Dolberg. "Op de club ben ik continu met spelers om me heen. Dat is oké, maar dat betekent niet dat ik dan mijn mond moet opentrekken."

"Het zit ook niet in mijn karakter om opeens allerlei dingen eruit te gooien", vervolgt Dolberg in het weekblad. "De rust om me heen, daar kan ik echt van genieten. Als ik thuis kom na een training bijvoorbeeld. Lekker Deense muziek opzetten, van rapper Johnson, daar luister ik graag naar. Dat is voor mij ontspanning, en dan vervolgens even op de Playstation spelen of een serie op Netflix kijken. Meer heb ik niet nodig om lekker op mijn gemak te zijn."

Dolberg voelt een klik met trainer Peter Bosz. "Hij weet mij te prikkelen, zonder dat hij veel hoeft te zeggen. Daar voel ik me lekker bij. Ik ben blij hoe alles nu met me gaat. Dat doet veel met me, hoewel mensen dat niet aan me zien. Maar zo ben ik nou eenmaal, ik ga me niet opeens anders voordoen."