'Aparte situatie PSV: naheffing vertraagt deals met Willems en Narsingh'

'Aparte situatie PSV: naheffing vertraagt deals met Willems en Narsingh'

19-10-2016 07:07
13

Belastingregels zitten PSV in de weg bij de contractverlengingen van Jetro Willems en Luciano Narsingh, meldt het Eindhovens Dagblad. De Eindhovenaren zijn met het tweetal in gesprek over een nieuwe verbintenis, maar waken voor belastingheffingen.

PSV wil het duo belonen bij het tekenen van een nieuw contract, maar moet over een deel van de bonusgelden liefst 75 procent belasting betalen. Het is de vraag of deze bedragen in verhouding staan met de transfersom die de spelers uiteindelijk opbrengen. In een later stadium moet PSV namelijk alsnog afrekenen met de Belastingdienst.

"Zowel bij Jetro als Luciano is er geen enkele intentie om transfervrij te vertrekken en ook niet bij de zaakwaarnemers", geeft technisch manager Marcel Brands te kennen. Een winterse transfer lijkt uitgesloten. "Ik ben geen voorstander van veel winterdeals." PSV liep eerder bij de transfer van Georginio Wijnaldum tegen een forse extra kostenpost op en als Willems bijvoorbeeld een percentage over zijn transfersom zou krijgen, dan volgt er een naheffing over dat bedrag.