Pikante etentjes met Van Persie: Oppassen dat we niet samen gezien worden

Pikante etentjes met Van Persie: "Oppassen dat we niet samen gezien worden"

19-10-2016 08:46
12

Nigel de Jong is terug in Europa, bij het Turkse Galatasaray. Daar is hij Wesley Sneijder weer tegengekomen én gaat hij geregeld een hapje eten met oude bekende Robin van Persie. En dát ligt gevoelig in Istanbul.

Sneijder en De Jong spelen nu weer samen bij Gala. "Ik ben van kleins af aan heel close met hem geweest. Het is fantastisch dat we na al die jaren bij Ajax en het Nederlands elftal hier weer samenkomen", begint De Jong in Voetbal International. "Onder Jan Olde Riekerink nog wel, onze vroegere jeugdtrainer bij Ajax. Het is wel echt een cirkel die rond is."

De Jong gaat met zijn maatje Van Persie, speler van rivaal Fenerbahçe, geregeld een hapje eten. "Ik weet dat het hier gevoelig ligt, en op het veld zijn we natuurlijk rivalen, maar onze vriendschap staat daarboven. We moeten alleen wel een beetje oppassen dat we niet samen gezien worden."

Tot slot gaat de spijkerharde middenvelder in op een eventuele terugkeer naar de Eredivisie. Hij dacht er nog niet over na. "Nee, eerlijk gezegd niet. Als een Nederlandse club me had gevraagd, had die waarschijnlijk nul op het rekest gekregen." De Jong stelt dat hij wil afsluiten in het buitenland. En wat Oranje betreft? "Bedanken zal ik echt nooit doen. Ik hou van mijn land en zal altijd openstaan voor een terugkeer in het Nederlands elftal."