'Faber ontspringt dans: miskleunen op transfermarkt debet aan falend Groningen'

'Faber ontspringt dans: miskleunen op transfermarkt debet aan falend Groningen'

19-10-2016 10:16
18

FC Groningen kent een dramatische seizoenstart. Niet Ernest Faber wordt daarvoor verantwoordelijk gehouden, maar tegenvallende transfers. Voorheen haalde Groningen altijd een aantal pareltjes in huis. De laatste tijd valt dat vies tegen.

Het Algemeen Dagblad komt in een analyse met een hele opsomming aan spelers die weinig indruk maken. Het ochtendblad wijst naar Hedwiges Maduro, Tom van Weert, Alexander Sorloth. Dan heeft Groningen ook nog Jesper Drost en Albert Rusnak in de gelederen. Beiden zijn geblesseerd, maar zijn vaak geen schim van de spelers in hun periode bij PEC Zwolle en SC Cambuur.

'Een recente aanwinst als Ruben Yttergard Jenssen is eerder aanvulling dan een versterking. Jason Davidson blijkt vooralsnog geen betere linksback dan Lorenzo Burnet', gaat het AD verder.

Het feit dat Simon Tibbling naar de bank is verdreven, wordt als veelzeggend voor de huidige staat van Groningen omschreven. Tom Hiariej vervangt hem verdienstelijk en dat is opvallend. Vorig seizoen zat Hiariej op huurbasis bij Cambuur op de bank en is dit seizoen een van de weinige lichtpuntjes van Groningen.