Waarschuwing na misdragingen bij Ajax: 'Onze club ontvangt elke keer zware boetes'

Waarschuwing na misdragingen bij Ajax: 'Onze club ontvangt elke keer zware boetes'

19-10-2016 11:12
4

Standard Luik houdt zijn hart vast na de misdragingen van supporters in de Amsterdam Arena. Het bestuur van de Belgen heeft daarom een oproep gedaan. Tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Ajax gooiden Belgische fans vuurwerk in een vak met kinderen en vernielden ze bovendien een toiletruimte

Ajax ging de schade verhalen bij les Rouches en stuurde de club een flinke factuur van liefst 50.000 euro. Standard moet bovendien nog vrezen voor een straf van de UEFA, dat de club streng in de gaten zal houden tijdens het vervolg van deze Europa League. De clubleiding vreest zwaardere sancties en richt zich daarom rechtstreeks tot de fans.

'Onze club ontvangt elke keer zware boetes en andere grote sancties zouden kunnen volgen (wedstrijd achter gesloten deuren...). Daarom lijkt het ons fundamenteel om opnieuw elke supporter van onze club te waarschuwen zodanig dat iedereen er zich van bewust is dat elke inbreuk op het disciplinaire reglement van de UEFA desastreuse gevolgen zou kunnen hebben voor iedereen'', zo valt er te lezen op de officiële clubsite. 

Standard speelt donderdag thuis tegen het Griekse Panathinaikos.