Dolberg was in Denemarken nog geen spits: Daar kan hij ook prima spelen

Dolberg was in Denemarken nog geen spits: "Daar kan hij ook prima spelen"

19-10-2016 13:29
5

Kasper Dolberg belandde bij Ajax door het scoutwerk van John Steen Olsen, de ontdekker van onder meer Christian Eriksen en Zlatan Ibrahimovic. De Ajax-scout zegt dat hij direct onder de indruk was van de jonge Deen in diens tijd in de jeugd van Silkeborg.

"Kasper was zo goed, viel op met acties, met aannames, versnellingen, en niet te vergeten een schot in de kruising", vertelt Steen Olsen tegen Voetbal International over een van de eerste wedstrijden die hij zag van Dolberg. "Sindsdien heb ik hem vaak gezien, ruim een jaar lang, en wist ik dat het een perfecte speler voor Ajax zou zijn. Er was meer interesse, maar Kasper zelf had een goed gevoel bij Ajax."

Dolberg is niet altijd een spits geweest, zo geeft de scout toe. "In Denemarken speelde hij veel als linksbuiten, daar kan hij ook prima spelen, maar als spits zie ik dat hij grote stappen maakt. Dat is veelbelovend, waarbij hij gewoon de Kasper blijft zoals hij in Denemarken altijd was. Daarom weet ik ook zeker dat ze bij Ajax nog veel plezier aan hem gaan beleven", aldus Steen Olsen in het weekblad.