Europa-held in Kuip: Dacht: weer typisch Feyenoord om het nog weg te geven

Europa-held in Kuip: "Dacht: weer typisch Feyenoord om het nog weg te geven"

19-10-2016 14:39
3

Feyenoord treedt donderdag in de Europa League aan tegen Zorya Luhansk, geen onbekende voor de Rotterdammers en met name voor oud-Feyenoorder Elvis Manu. Dankzij zijn goal tegen Zorya plaatste de club zich twee jaar geleden voor de groepsfase van de Europa League.

Na een 1-1 gelijkspel in de eerste wedstrijd in de play-offs kwam Feyenoord in eigen huis op 3-0 voorsprong in de return, maar de Oekraïners vochten zich op bizarre wijze terug tot 3-3. "Om eerlijk te zijn, geloofde ik er zelf ook niet meer in toen het tien minuten voor tijd 3-3 werd", zegt de aanvaller, inmiddels uitkomend voor Brighton Hove & Albion, in Feyenoord Magazine. "Ik dacht: het is weer typisch Feyenoord om het nog weg te geven."

Manu scoorde als invaller in blessuretijd de winnende goal en liet De Kuip daarmee uit zijn voegen barsten. De euforie was zo groot dat hij zich weinig meer van dat moment kan herinneren. "Als aanvaller droom je ervan om een keer zo’n moment mee te maken. Ik weet dat het heel moeilijk gaat worden voor mij om dat moment ooit te overtreffen. Dat betekent dat je er gewoon van moet genieten. Het was mijn moment, niemand pakt het meer van me af. Als mensen er naar vragen, zeg ik: je had er gewoon bij moeten zijn."

Manu hoopt op een iets rustigere herhaling van het treffent ussen Feyenoord en Zoya komende donderdag. "Ik kan niet van de tribune springen en het veld op rennen, dus iemand anders zal die heldenrol op zich moeten nemen. Ik hoop vooral dat Feyenoord die wedstrijd nu wat makkelijker zal winnen, dat is ook beter voor mensen hun hart."