Uithaal naar 'veemarkt' FC Twente: Ik was geen mens, ik was handel

Uithaal naar 'veemarkt' FC Twente: "Ik was geen mens, ik was handel"

19-10-2016 16:14
16

Youness Mokhtar haalde zondag zijn gram door als speler van PEC Zwolle te scoren tegen FC Twente (2-2), de club die hij in 2015 verliet voor een mislukt avontuur bij Al Nasr. Mokhtar kijkt met weinig goede herinneringen terug op zijn twee jaar in Enschede.

"Ik kwam op de tribune terecht, jongens uit de A1 zaten op de bank. Ook las ik allemaal nare berichten over mezelf terug in de media", zegt Mokthar in gesprek met Voetbal International. "Dat ik niet hard genoeg trainde, een lastige jongen was. Maar ik deed mijn best. Ik heb altijd maximaal getraind."

"Ik voelde dat er spelletjes werden gespeeld", vervolgt de 25-jarige aanvaller. "Ze probeerden me richting de uitgang te duwen. Hetzelfde deden ze met Kyle Ebecilio en later met Shadrach Eghan. Ik schrok er vooral van hoe ze met mensen omgingen."

Het bleek allemaal te maken te hebben met de lastige situatie waarin FC Twente verkeerde. "Pas later vielen alle puzzelstukjes op hun plaats. Ik zat bij de Doyen Group. De club moest mij verkopen omdat ze anders van Doyen een boete zouden krijgen. Ze zochten een manier om van me af te komen. Ik was geen mens, ik was handel. De voetballerij is soms net een veemarkt."