'Ik wil ze ervan overtuigen dat PSV écht wel iets voorstelt'

'Ik wil ze ervan overtuigen dat PSV écht wel iets voorstelt'

19-10-2016 16:23
3

Voormalig PSV-spits Erik Meijer is tegenwoordig onder meer werkzaam als analyticus op de Duitse televisie. In aanloop naar Bayern München-PSV kwam hij met een Duitse televisieploeg naar Eindhoven om de kampioen van Nederland te presenteren aan het Duitse volk.

"Ik heb hier twee hele mooie jaren gehad en ik kom hier graag", begint Meijer tegen PSV TV. "Ik vind het leuk om de mensen te laten zien waar ik ook gespeeld heb en waar ik vandaan kom. Het is mooi om hier rond te lopen en te zien wat er veranderd is. Ik wil uitleggen dat PSV écht wel iets voorstelt, daar wil ik de Duitsers van overtuigen."

Woensdagavond gaat PSV op bezoek bij de Rekordmeister. "Bayern München kijkt met veel respect naar PSV, zeker na wat ze afgelopen seizoen hebben laten zien. Ze hebben het Atlético Madrid heel moeilijk gemaakt, ze zijn heel ver gekomen. Bovendien is PSV een club met historie", zegt Meijer.

Volgens de Nederlander is PSV zeker niet kansloos. "Bayern München scoort de laatste weken moeilijk. Dat betekent dat de tegenstanders iets hebben gevonden om daar voor te zorgen. Ik hoop dat Phillip Cocu en zijn hele team daar ook de oplossing voor gaat vinden. Als die nul lang blijft staan, gaat ook Bayern twijfelen. Bayern kreeg ook tegen Atlético bijna geen kansen. Daar moet PSV voor zorgen.