PSV komt dramastart te boven, maar verliest ruim van Robben en Bayern

19-10-2016 22:33
50

Ook de derde groepswedstrijd in de Champions League heeft geen overwinning opgeleverd voor PSV. Bayern München was woensdagavond een maatje te groot voor de Eindhovenaren: 4-1.

Veel had PSV niet te klagen over de nederlaag in de Allianz Arena. De manier waarop de ploeg van Phillip Cocu werd overklast in de beginfase was zelfs ontluisterend te noemen. Bayern kreeg kans op kans en kwam na dertien minuten ook op voorsprong. Arjen Robben nam een corner snel en Thomas Müller profiteerde in twee instanties van gesnurk in de PSV-defensie: 1-0.

Het bleef vervolgens een rommeltje bij PSV, dat even later ook de 2-0 om de oren kreeg. Joshua Kimmich liep een klutsbal binnen bij de tweede paal, nét voordat Robben het beslissende tikje kon geven. De 32-jarige Nederlander begon woensdagavond in de basis en was uitstekend op dreef.

Net op het moment dat Bayern er een schiettent van dacht te maken, kwam PSV opeens terug in de wedstrijd. Luciano Narsingh rondde een flitsende counter schitterend af: 2-1. Kort daarvoor werd een doelpunt van Gaston Pereiro (onterecht) afgekeurd vanwege buitenspel.

Tekst gaat door onder video

Na de rust en de aansluitingstreffer rook PSV bloed en kreeg de ploeg van Phillip Cocu ook kansen op de gelijkmaker. Luuk de Jong kopte echter geheel vrijstaand over en Manuel Neuer had een passend antwoord op een knap schot van Pereiro. Dat waren ook meteen de laatste wapenfeiten van PSV.

De Eindhovense hoop verdween immers door een goal van Robert Lewandowski, die na een uur spelen de 3-1 liet aantekenen. Assist: Robben. Uiteindelijk kreeg de Nederlander ook nog loon naar werken. Nota bene met zijn hoofd maakte hij de 4-1 voor Bayern. PSV blijft daardoor op één punt staan in de Champions League-groep. Bayern heeft zes punten.