Spelersrapport PSV: Gebroeders De Jong onvoldoende, Narsingh MOTM

Spelersrapport PSV: Gebroeders De Jong onvoldoende, Narsingh MOTM

19-10-2016 23:00
51

PSV ging er woensdagavond vrij kansloos met 4-1 af tegen Bayern München in de Champions League, na een korte opleving rond de rust. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Jeroen Zoet - 7: Werd drie keer geklopt, maar tegen Bayern München is dat geen schande. Door een slapende defensie bij de 1-0 en een rebound bij de 3-1 ging hij vrijuit. Bovendien was Zoet de reden dat PSV bij rust niet met 5-0 achter stond. 

Joshua Brenet - 6: De back was de afgelopen tijd bezig aan een serie met goede duels, maar tegen Bayern München was het niet super. Net zoals zijn collega's stond Brenet niet op te letten bij de 1-0. Kwam in de tweede helft nog met een schotje op goal, maar daar is ook alles mee gezegd. 

Héctor Moreno - 6,5: Hield zich relatief goed staande tegenover Lewandowski, maar natuurlijk is het verdedigen van een wereldspits lastig. Buiten de 1-0 hebben we Moreno geen enorme fouten zien maken. 

Daniel Schwaab - 6: Voor Schwaab geldt eigenlijk hetzelfde als voor Moreno: de Duitser hield zich relatief goed staande tegenover de Duitse aanval. Bij de 1-0 ging hij in de fout, verder was het vooral klasseverschil.

Jetro Willems - 6: Hield zich wederom niet goed aan zijn verdedigende taken. Desondanks kwam de linksback amper in de problemen, maar bij de 1-0 was het vooral Willems die stond te slapen. Had het lastig met Arjen Robben.

Andrés Guardado - 6: De Mexicaan had wat fysieke problemen en moest daarom al na een uur spelen vervangen worden. Na dat uur was het ook echt op, maar al met al speelde Guardado een redelijke wedstrijd.

Siem de Jong - 4,5: Speelde tegen Heracles Almelo vermoedelijk de slechtste wedstrijd van zijn leven. Tegen Bayern München was het niet veel beter. Hij was onzichtbaar en kwam met name fysiek tekort. 

Davy Pröpper - 6,5: De wedstrijd van Pröpper was er een met twee gezichten. De eerste helft was goed, met als hoogtepunt een prachtbal op Luciano Narsingh die de 2-1 kon maken. In de tweede helft was Pröpper echter amper te zien. 

Luciano Narsingh - 7,5: Phillip Cocu koos voor Narsingh wegens zijn snelheid en dat bleek terecht. Na een schitterende bal van Pröpper trok Narsingh een sprintje richting het vijandelijke doel en rondde uitstekend af. 

Luuk de Jong - 5: Wordt bij PSV vaak geroemd om het vuile werk dat hij opknapt, maar daar was woensdagavond weinig van te zien. Hij kwam fysiek veel tekort tegen Boateng, die hem volledig in zijn zak had. Miste bovendien een goede kans.

Gastón Pereiro - 6,5: In de eerste helft was Pereiro trefzeker, maar zijn treffer werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Later volgde er nog een gigantische kans vanaf een meter of vijf, maar die poging miste zowel snelheid als richting. 

Invallers

Nicolas Isimat-Mirin - 6: Kwam na een uur in het veld voor Guardado en zijn taak was vooral om de score niet te groot uit te laten vallen. Dat lukte redelijk: na de entree van de Fransman scoorden de Duitsers slechts éénmaal.

Steven Bergwijn -: Speelde te kort om voor een beoordeling in aanmerking te komen

Oleksandr Zinchenko -: Speelde te kort om voor een beoordeling in aanmerking te komen