Opvallend moment rond uitblinker Robben: Er zat iets niet lekker

Opvallend moment rond uitblinker Robben: "Er zat iets niet lekker"

19-10-2016 23:32
5

Arjen Robben beleefde een 'lekker avondje' tegen PSV in de Champions League. Hij was bij drie van de vier Bayern München-goals betrokken en scoorde met zijn hoofd.

"Ik hoorde net dat het mijn eerste met het hoofd is in de Champions League. Je bent nooit ergens te oud voor, hè", lacht hij na de 4-1 zege tegenover Veronica. "Ik zei na afloop nog tegen Jeroen (Zoet, red.) dat ik bang was dat hij mijn kop eraf zou stompen. Maar gelukkig viel het mee."

Het was voor Robben lekker om weer eens voluit te kunnen gaan. "Maar voor mij is het zaak om deze potjes te gebruiken om weer in het ritme te komen. Dat klinkt misschien gek en op zich ging het goed, maar ik kan nog wel een stapje beter. Ik had een paar goeie acties, een paar dingen gingen minder. Op het einde wordt de kracht ook minder. Dat is allemaal logisch."

In de eerste helft was Robben nog hoofdrolspeler bij een opvallend moment: hij liet zich aan de kant razendsnel behandelen, nadat hij liep te trekkebenen. Niets ernstigs, zo blijkt uit zijn reactie. "Er zat iets niet lekker. Maar ik ben er goed doorheen gekomen. De wedstrijden volgen zich snel op. Mooi, want dan kan ik veel minuten maken."

PSV-hart
Bij Ziggo liet Robben zich uit over de 1-0 van Bayern, waarbij hij en Thomas Müller profiteerden van gesnurk in de PSV-defensie. "Die eerste goal deden we heel slim. Ik speel al acht jaar samen met Thomas Müller, dus we weten van elkaar wat we doen. Het was slim gedaan en bij PSV stonden ze te slapen. Dan zeg ik met mijn PSV-hart: dat mag niet gebeuren. Maar ja."