'Ik zei tegen Overmars: 'Direct halen, een betere ga je onmogelijk vinden''

'Ik zei tegen Overmars: 'Direct halen, een betere ga je onmogelijk vinden''

20-10-2016 07:32
29

Kasper Dolberg heeft de harten van de Ajax-fans gestolen. Maar niet alleen van de fans, ook van zijn vorige trainer Gery Vink. De oefenmeester denkt bij Dolberg vaker dan eens aan 'de nieuwe Zlatan Ibrahimovic' en heeft hoge verwachtingen.

Dolberg werd vorig jaar gestrikt door Ajax en moest zijn vertrouwde omgeving verlaten. Hij kwam terecht in een warm bad. "De mensen waren hartelijk, mijn trainer Gery Vink ging heel fijn met me om, en ik kreeg al snel het gevoel dat ik bij Ajax een mooie tijd tegemoet zou gaan", aldus de Deense spits tegenover Voetbal International.

Vink herinnert zich die periode nog goed en had aan één magistraal moment van Dolberg op een proeftraining voldoende. "Ik wist niet wat ik zag", aldus de trainer. "Ik weet nog dat ik na de training tegen Marc Overmars zei: 'Direct halen. Een betere dan deze jongen ga je onmogelijk vinden.' Overmars deelde die mening, maar had met de nodige weerstand te maken. Gelukkig ging het door."

Het bijzondere: Dolberg is een koele kikker. "Kasper is emotieloos en daardoor ook moeilijk te peilen", vertelt Vink. "Voetballend is zijn potentie enorm. Ik heb al zo vaak gedacht: dit is de nieuwe Zlatan Ibrahimovic. We hebben hem binnen bij Ajax."