PSV-defensie aangepakt in Duitse media: 'Term 'Champions League' niet waardig'

20-10-2016 09:30
55

Bayern München is uit de mini-crisis door de 4-1 zege op PSV. Arjen Robben maakte het karwei uiteindelijk af tegen zijn oude club, maar de Duitse media richten zich vooral op de kinderlijke verdediging van PSV. VoetbalPrimeur peilde de analyses.

Gebrek aan scorend vermogen niet zichtbaar
'Bayern schiet zich tegen PSV uit de crisis', begint TZ het verhaal over de Champions League-wedstrijd tegen PSV. 'Bij de 1-0 stond de snooze-knop aan bij de snurkende PSV-verdediging. Het enige goede nieuws voor de manschappen van Phillip Cocu is dat het gebrek aan het benutten van kansen niet zichtbaar was, omdat PSV simpelweg geen schijn van kans had tot aan de 39e minuut.'

'Toen prikte Gaston Pereiro de bal binnen na balverlies van Xabi Alonso, maar het was buitenspel. Het maakte PSV niet veel uit, want twee minuten later poeierde Luciano Narsingh de bal vanuit een moeilijke hoek tegen de touwen.' Na rust begon Bayern matig. 'Omdat het de snooze-knop indrukte. PSV loerde op zijn kans, maar bleef met lege handen achter.'

Mia san Mia
'Eén, twee, drie, vier. Het is weer Mia san Mia bij Bayern', begint Bild met een verwijzing naar het motto van Der Rekordmeister, dat neerkomt op 'We zijn wie we zijn'. De eerste zege van Carlo Ancelotti en zijn manschappen na drie opeenvolgende wedstrijden zonder zege werd met open armen ontvangen. 'Vierklapper tegen de mini-crisis', vervolgde Bild.

'Vanaf de dertigste minuut ging het gas eraf bij Der Rekordmeister. De straf: een buitenspelgoal van Pereiro, waarna Narsingh alsnog de 2-1 maakte. Maar de Eindhovenaren lieten ook het nodige liggen bij kansen voor Luuk de Jong en Pereiro, die vlak na rust de kansen op de 2-2 hadden. Na een Robben-solo vanaf rechts kon Robert Lewandowski vervolgens de 3-1 maken. Wedstrijd gespeeld.'

Kinderlijke defensie
Die Welt had het vooral over Robben, die uiteindelijk de 4-1 maakte. 'Vooral Robben en Thomas Müller maakten in de voorhoede indruk', stelt het Duitse medium. 'De Eindhovenaren begonnen zwak en met name de verdediging was slecht. Een goal zoals die 1-0 mag simpelweg niet vallen in de belangrijkste competitie ter wereld. Dan ben je de term 'Champions League' niet waardig.'