Ajax scherp gevolgd: Hopen hem bij Real, Barça, United of Bayern te zien

Ajax scherp gevolgd: "Hopen hem bij Real, Barça, United of Bayern te zien"

20-10-2016 13:30
46

Vijf miljoen euro voor een twintigjarige Colombiaan: het is een uitgave die op het eerste oog riskant leek voor Ajax, maar Davinson Sánchez bewijst in de eerste maanden in de Eredivisie misschien wel de beste aankoop van de Nederlandse transferzomer te zijn geweest. Zijn razendsnelle aanpassing valt ook in Colombia op.

Bij zijn vorige club Atlético Nacional werd meteen al duidelijk dat Sánchez een grote carrière tegemoet zal gaan, zo vertelt Juan David Londoño van het supportersmedium van Nacional, Blog Verdolaga, dat bijna 250.000 volgers op Twitter heeft. "Vanaf de eerste minuut in zijn debuut heeft hij zijn volledige potentieel laten zien", zegt Londoño in gesprek met VoetbalPrimeur. "Hij kwam uit de reserveploeg en er waren enorme verwachtingen, omdat hij Oscar Murillo moest vervangen. Een moeilijke taak, maar hij is daar in korte tijd in geslaagd. Hij was en is nog altijd populair en de fans houden van hem vanwege zijn geweldige prestaties en zijn charisma."

Wedden

Meer odds

Copa Libertadores
Het moment waar de Nacional-fans hem vooral van zullen herinneren is de winst van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse variant van de Champions League, afgelopen zomer. Londoño: "Net als Marlos Moreno (gekocht door Manchester City, red.), Sebastián Perez en Orlando Berrío was Davinson een van de jonge spelers die van het tweede naar het eerste waren gekomen en die lichting bekroonde dat met deze geweldige prestatie en, nog belangrijker, fantastisch spel iedere wedstrijd. Om hem de Copa omhoog te zien houden... Het was voor hem echt een beloning voor zijn snelle groei."

Sánchez laat bij Ajax wekelijks zien nu al een van de beste verdedigers in de Eredivisie te zijn, onder meer met zijn fantastische tackle tegen ADO Den Haag afgelopen weekend. Die sliding ging ook viral in Colombiaanse voetbalkringen. "De fans volgen hem nog altijd van dichtbij. We zijn constant aan het zoeken naar nieuws over hem en journalisten die spelers in het buitenland volgen berichten de hele tijd over Dávinsons prestaties", zegt Londoño.

Bij Nacional viel Sánchez meteen op met zijn snelheid, precisie, kopkracht en kracht in de één-op-één-duels. Alleen in passing ontbrak en ontbreekt de finesse nog wel eens bij de Colombiaan, maar Ajax is voor hem de perfecte plek om ook in balbezit te groeien. "Het was een geweldige beslissing van hem om naar Ajax te gaan", vindt Londoño. "Ajax is een van de beste clubs in de wereld om je als jonge speler te ontwikkelen. Barcelona was ook een optie, maar wij denken dat Davinson daar niet veel gespeeld zou hebben."

Toptransfer onvermijdelijk
In Colomba zijn de verwachtingen inmiddels hooggespannen na de veelbelovende start van Sánchez. Net als in Nederland, verwachten ze in het Zuid-Amerikaanse land dat de twintigjarige verdediger bij een grote club gaat belanden. Misschien wel sneller dan verwacht. "Natuurlijk, Dao heeft alles om de stap naar een grotere club in welke grote Europese competitie dan ook te zetten. Met zijn kwaliteiten kan hij zich snel aanpassen aan Spanje, Engeland en Italië en wij hopen hem bij clubs als Real Madrid, Barcelona, Manchester United, Bayern München of Juventus te zien eindigen", aldus Londoño.

Juan David Londoño van @BlogVerdolaga is op Twitter te volgen via @juandl84