Vooruitblikken op zondag: de tien mooiste goals in de Klassieker

21-10-2016 10:10
4

Met de Klassieker van zondag in het vooruitzicht wordt het tijd om vooruit te blikken op deze kraker. De wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax bracht de afgelopen decennia al ontzettend veel mooie momenten en goals met zich mee. Tijd dus om met de tien mooiste goals in de Klassieker alvast te genieten van de aanstaande ontmoeting tussen 010 en 020.

John Dahl Tomasson, 13 mei 2001, 2-4
Een van de mooiste Klassiekers ooit vond plaats op 13 mei 2001. In de Arena verloor Ajax in een zinderende wedstrijd met 3-4 van Feyenoord. In de 73ste minuut maakt John Dahl Tomasson de 2-4, waarna de wedstrijd beslist is. Geen wereldgoal, maar wel een met een enorme lading.

Dirk Kuyt, 5 februari 2006, 3-1
The man, the myth, the legend. Op 5 februari 2006 deelt Dirk Kuyt met de 3-1 de nekslag uit aan Ajax. Met de goal in de 49ste minuut helpt Kuyt, die toen al aanvoerder was, Feyenoord aan een 3-2 zege in De Kuip.

Marco van Basten, 18 september 1983, 8-2
In een memorabele wedstrijd maakt Marco van Basten de vernedering van Feyenoord compleet door de 8-2 eindstand op het bord te zetten. De dan pas achttienjarige spits velt het Feyenoord van Johan Cruijf met een prachtige stift over de doelman.

Toby Alderweireld, 19 januari 2011, 1-0
Toby Alderweireld stond bij Ajax bekend om zijn vlammende afstandsschot, dat hij op 19 januari 2011 nog maar eens etaleerde. in de 31ste minuut helpt hij Ajax met de openingstreffer aan een 2-0 overwinning.

Sjaak Swart, 13 november 1966, 3-0
Met deze goal gaan we bijna een halve eeuw terug in de tijd. Sjaak Swart, Mister Ajax en na Johan Cruijff misschien wel de grootste Ajax-legende, helpt de Amsterdammers met een prachtige afstandsknal aan een 5-0 zege in De Meer.

Riechedly Bazoer, 7 februari 2016, 2-1
De meest recente goal in deze top-tien is die van Riechedly Bazoer. Met een fantastische pegel maakt Bazoer op 7 februari dit jaar de 2-1 tegen Feyenoord en laat hij de Arena ontploffen.

Patrick Paauwe, 8 augustus 1999, 3-2
In de wedstrijd om de Johan Cruijff schaal van 1999 scoort Patrick Paauwe in de 86ste minuut de 3-2 uit een fantastische vrije trap. Hiermee besliste Paauwe de wedstrijd en ging Feyenoord er met de schaal vandoor.

Graziano Pellè, 28 oktober 2012, 2-2
In een spectaculaire klassieker redt Graziano Pellè in de blessuretijd een punt voor Feyenoord met een prachtige halve omhaal.

Peter Houtman, 1 februari 1984, 1-0
Peter Houtman zet Feyenoord op 1 februari 1984 in de bekerwedstrijd én de honderdste Klassieker met een prachtige omhaal op 1-0. Uiteindelijk zou de wedstrijd in 2-2 eindigen, waardoor er een replay gespeeld moest worden. Deze eindigde in 2-1 voor Feyenoord.

Rafael van der Vaart, 30 november 2003, 1-0
Rafael van der Vaart scoort al na tien minuten de 1-0 tegen Feyenoord met een magistrale hakbal. Uiteindelijk zou Ajax Feyenoord met 2-0 verslaan na nog een goal van Van der Vaart.