Willem II uit zorgen na presentatie enorme winst: Dat is een wankel evenwicht

Willem II uit zorgen na presentatie enorme winst: "Dat is een wankel evenwicht"

20-10-2016 12:30
3

De winst van 1,2 miljoen euro van Willem II is niet zaligmakend. Directeur Berry van Gool (foto) heeft zorgen voor de toekomst, omdat hij geen grote kansen ziet om de onderkant van de Eredivisie te verlaten.

Voor het eerst sinds jaren presenteerde Willem II een positief eigen vermogen. Dat betekent niet direct een hosanna-stemming in Tilburg. De enorme winst is het gevolg van incidentele inkomsten. Aan de groei van afgelopen seizoen zitten bovendien grenzen. "In dit stadion kunnen we met heel veel moeite en als alles meezit naar een begroting van 12 miljoen euro", zegt Van Gool in het Algemeen Dagblad. "Niet genoeg om een stabiele eredivisionist te zijn."

Om een stabiele club in de Eredivisie te worden moet Willem II naar een begroting van veertien miljoen euro toe, stelt Van Gool. "Dan gaan we clubs als Heracles, NEC en PEC Zwolle op financieel gebied voorbij en staan we rond de tiende plek qua begroting. Zit het sportief eens tegen, dan word je veertiende.

De directeur vervolgt: "Maar nu hebben we die marge niet en spelen we meteen play-offs als we iets minder presteren op het veld dan volgens de financiën mag worden verwacht. Dat is een wankel evenwicht." Met het huidige stadion ziet Van Gool dus geen kans om de stap naar een begroting van 14 miljoen euro te maken. Willem II zou meer VIP-boxen moeten realiseren of de capaciteit van 14.500 vergroten naar 16.500.