Van Persie neemt stelling in Engelse discussie: 'Ze zijn op zoek naar sensatie'

Van Persie neemt stelling in Engelse discussie: 'Ze zijn op zoek naar sensatie'

20-10-2016 18:14

Robin van Persie snapt de ophef rondom voormalig Manchester United-teamgenoot Wayne Rooney niet. De aanvoerder van The Red Devils worstelt met zijn vorm, maar de 33-jarige Nederlander weigert hem af te schrijven.

Van Persie en Rooney vormden tussen 2012 en 2015 een aanvalsduo op Old Trafford. Donderdagavond staan ze tegenover elkaar als United en Fenerbahçe het tegen elkaar opnemen in de Europa League. "Natuurlijk is Rooney een topspeler", zegt Van Persie tegen MUTV. "Hij is de topscorer aller tijden van Engeland en hij heeft heel veel goals gemaakt voor United."

Het is ook Van Persie echter niet ontgaan dat Rooney momenteel de wind van voren krijgt. "Maar weet je, Wayne is sterk. Hij is sinds jongs af aan gewend om in de spotlights te staan. Hij kan er mee omgaan. Tijdens een carrière heb je ups en downs, maar Rooney vindt altijd een manier om daar weer uit te komen."

"Het is normaal in een lang seizoen dat je af en toe op de bank komt te zitten, zeker als je zoveel wedstrijden speelt", vervolgt Van Persie. "Ik snap niet waar alle heisa vandaan komt. Ik denk dat mensen het groter maken dan het is. Ze zijn op zoek naar sensatie. Maar Wayne komt hier sterker uit."