Feyenoord heeft genoeg aan treffer Jörgensen en doet uitstekende zaken

20-10-2016 22:55
8

Feyenoord heeft zonder te imponeren een belangrijke zege geboekt in de Europa League. In De Kuip werd Zorya Luhansk door een doelpunt van Nicolai Jörgensen met 1-0 verslagen.

Feyenoord kon een overwinning na de nederlaag bij Fenerbahçe goed gebruiken, zeker in de wetenschap dat het ook nog naar Old Trafford moet voor de uitwedstrijd tegen Manchester United. Trainer Giovanni van Bronckhorst voerde één wijziging door in zijn elftal. Met het oog op De Klassieker van zondag kreeg Dirk Kuyt rust. De Katwijker werd vervangen door Renato Tapia.

Feyenoord was zoals verwacht beter dan Luhansk en stichtte voor het eerst gevaar via Jörgensen, die doelman Shevchenko tweemaal testte. Na het eerste kwartier zakten de Rotterdammers echter weg en kwam het nauwelijks nog voor het Oekraïense doel. Omdat ook Luhansk zich niet liet gelden, was het redelijk saai om naar te kijken.

Toch kwam Feyenoord al snel in de tweede helft op voorsprong. Na tien minuten kwam Bilal Basacikoglu door vanaf de linkerkant, waarna zijn lage voorzet Jörgensen bereikte. Voor de Deen was het vervolgens een koud kunstje om de bal in het doel te schuiven: 1-0. Echt bevrijdend werkte de treffer niet, want Feyenoord slaagde er niet in om echt door te drukken.

De zege kwam desondanks niet in gevaar. Feyenoord heeft door de zege zes punten uit drie duels, net als Manchester United. De Engelsen wonnen met 4-1 van Fenerbahçe, dat vier punten heeft. Luhansk heeft één punt.