AZ ziet kansen slinken: 'Ik denk dat we een moeizame reeks hebben'

AZ ziet kansen slinken: 'Ik denk dat we een moeizame reeks hebben'

20-10-2016 23:41
6

Rens van Eijden heeft een vervelende avond achter de rug. Als aanvoerder zag hij AZ opnieuw niet winnen in de Europa League (1-2 tegen Maccabi Tel Aviv, red.). Daardoor is de kans op Europese overwintering klein. 

"Natuurlijk is dit een pijnlijke nederlaag", aldus Van Eijden tegenover FOX Sports. "Toen we de gelijkmaker maakten, kwam er iets meer leven in de brouwerij, iets meer geloof in het idee dat er wat te halen was. Vervolgens vliegt 'ie in de haak, dan is dat teleurstellend. Het loopt niet alleen vandaag niet bij ons, ik denk dat we een moeizame reeks hebben."

AZ speelde in een ander systeem dan de laatste weken. "Iedereen is natuurlijk gebaat bij vastigheid, maar het plan is duidelijk denk ik. Wij hebben het bij vlagen niet goed uitgevoerd. We hebben het onszelf wel ontzettend lastig gemaakt, we hebben vandaag ook gezien dat er tegen iedere tegenstander kansen liggen. We moeten er meer uit zien te halen. Over twee weken wordt het een cruciale wedstrijd", besluit Van Eijden, doelend op de uitwedstrijd tegen Maccabi Tel Aviv.