NAC denkt niet aan Eredivisie ondanks goede positie: 'Club staat in brand'

NAC denkt niet aan Eredivisie ondanks goede positie: 'Club staat in brand'

21-10-2016 08:28
2

NAC Breda zit even in de hoek waar de klappen vallen. Na twee pijnlijke nederlagen is het weer eens hommeles in Breda. Kevin van Diermen weet als geen ander hoe het kan gaan in de voetballerij.

"Als je twee keer op rij verliest, staat de club in brand", zegt de speler tegenover BN DeStem. "Logisch, want NAC is een ambitieuze club. Als we tegen Fortuna slecht beginnen, gaat het publiek fluiten. Ik kan zeggen dat zoiets niet uitmaakt, maar je ziet het wel terug in de ploeg. Toch kan je het publiek niet verwijten dat ze gaan fluiten. Het is een logisch gevolg van wat wij laten zien."

Trainer Marinus Dijkhuizen kent de problemen na de nederlagen tegen FC Volendam en Telstar. "De absolute wil om te winnen is heel moeilijk te meten", zegt Dijkhuizen. "Telstar bijvoorbeeld, is een ploeg die zich laat inzakken. Van onze kant is het baltempo te laag. Dan lijkt de absolute wil te ontbreken. Is het net of je in slaap wordt gesust. Wat ik storend vind: we nemen te weinig initiatief aan de bal."

"Je moet gewoon dingen doen. Al gaat het fout. Dat maakt niet uit. Nu tikken we breed en komen we ook tot niks. We hebben jongens nodig die dat doorbreken, dat ontbrak er juist aan", besluit Dijkhuizen. NAC staat er overigens allesbehalve slecht voor. De Bredanaars hebben zeventien punten en nummer twee MVV Maastricht heeft er slechts drie meer. Jong PSV staat bovenaan met vier punten voorsprong, maar kan niet promoveren.