Pinnen hielpen niet: 'Het lag nu niet aan Kasper. Zij hadden er ook last van'

Pinnen hielpen niet: 'Het lag nu niet aan Kasper. Zij hadden er ook last van'

21-10-2016 09:12
4

Joël Veltman vond Ajax donderdagavond de bovenliggende partij in het Europa League-duel met Celta de Vigo. De Amsterdammers moesten in Galicië echter genoegen nemen met een 2-2 remise.

"Als je twee keer voorkomt en het twee keer gelijk wordt, ben je mentaal misschien de verliezer", zegt Veltman tegen Ajax TV. "Maar als je kijkt naar de andere wedstrijd (Standard Luik – Panathinaikos werd ook 2-2, red.), doe je op zich wel goede zaken. Maar je had natuurlijk willen winnen, simpel. Als je 2-1 voorstaat en zij scoren in de 82e minuut is dat natuurlijk zonde."

"Ik vond het tot de 1-0 goed", blikt de verdediger terug op de wedstrijd. "Daarna zakten we een beetje weg omdat we te ver terugliepen. Dat deden we niet goed. In de tweede helft pakken we het weer op en waren we gewoon de bovenliggende partij." Ajax kreeg echter opnieuw een goal uit een standaardsituatie tegen. "Daar moeten we toch wat aan veranderen. Het is geluk of een wereldgoal."

De grasmat in Vigo hielp niet mee, constateerde Veltman. "Kasper (Dolberg, red.) gleed bij ADO natuurlijk al een paar keer weg, maar het lag nu niet aan hem. Het veld was gewoon heel glad. Dat zagen we op de training al, of je nou pinnen droeg of niet. Zij hadden er ook last van."