Mourinho houdt Nederlander in Manchester: Een paar clubs meldden zich

Mourinho houdt Nederlander in Manchester: "Een paar clubs meldden zich"

21-10-2016 09:20
2

Timothy Fosu-Mensah voelt zich volwaardig speler van Manchester United. De verdediger, die inviel tijdens de gewonnen Europa League-wedstrijd tegen Fenerbahçe (4-1), zag dat niet aankomen, toen hij twee jaar geleden overkwam van Ajax.

"Op zestienjarige leeftijd vertrok ik naar Manchester met het idee er het beste van te maken", vertelt Fosu-Mensah aan het Algemeen Dagblad. De verdediger brak dit jaar door onder Louis van Gaal en ook José Mourinho schaalt hem hoog in. Over interesse van afgelopen zomer: "Een paar clubs meldden zich voor mij."

"Ik mocht onder geen beding vertrekken. Een verhuurperiode was geen optie. Vervolgens wilde United mijn nog doorlopende contract openbreken en verlengen. Daar sprak heel veel vertrouwen uit", vervolgt Fosu-Mensah, die zijn contract deze week tot medio 2020 verlengd zag worden.

Inmiddels is de achttienjarige Fosu-Mensah ook international van Jong Oranje. Of hij ooit voor het Nederlands elftal gaat uitkomen, is echter de vraag. De verdediger heeft een dubbel paspoort. "Ik kan nog steeds voor Ghana spelen. Ik richt me nu volledig op Manchester United. Die vraag is niet voor nu."